söndag 17 oktober 2010

Urnnedsättning o Tuppattack

Usch vilken jobbig vecka det har varit. I torsdags var det dags för urnnedsättning för pappa. Jag bar hans urna till graven o sänkte ner den där. Det var väldigt jobbigt o märkligt. Pappa ligger i sin föräldragrav där även en bror o systerdotter till honom finns. Efteråt satt vi blommor på graven o Ida hade köpt en liten porslinsros som hon lade dit. Konstigt att han är borta, fattar inte det ännu.



Ifredags hände det en olycka här hemma. Vi skulle iväg o alla höll på att klä på sig o gå ut. Ingen hade riktigt koll på Lilly där i hallen, så när dörren öppnades så gick hon ut. Våra höns var lösa o tuppen går till attack mot Lilly. När Stefan hör hennes skrik så är det redan försent, tuppen har fått i kull henne o sitter i ansiktet på henne med sina klor o sporrar. När Stefan kom springandes med Lilly forsade blodet ner över hennes ansikte o vi trodde att han träffat ögonen. Som tur var klarade hon ögonen o såren hamnade i pannan, kinden, i fontanellen o bakhuvudet. Tuppen fick möta döden direkt. Usch så hemskt det var. Stackars lilla gumman.



Men Lilly är tålig, hon har varit sig själv ända sedan vi fick blodet att sluta rinna. Hon verkar inte ha ont eller så. Snacka om att vi har haft tur i oturen.

6 kommentarer:

DorisLaura sa...

lilla gumman sådan tur du hade. stor kram från oss... får snart träffas igen
kram kram

Anonym sa...

Lika hemskt varje gång jag ser Lillys ansikte, samtidigt som jag tänker vilken tur hon hade ändå.
Skönt att se Lilly ute igen och vara så glad trots allt som hänt senaste dagarna.
KRAM från syrran som borde i säng nu på direkten ;-O

Erika sa...

Lite för mycket på en gång. Men skönt att det gick bra ändå. Vilken fin höstbild på Lilly! kram kram

Marika sa...

De är tåliga de små liven. Det är bara för oss föräldrar det blir så skräckfyllt för vi vet vad som skulle kunnat hända. Ursh det är otäckt!
Kram till er.

Hanna - a piece of cake sa...

usch va hemskt för både er och Lilly! Tur att det gick bra.. kram

Malin sa...

Vilken jäkla tur att det gick bra...