söndag 28 september 2008

Arbete, auktion och Star Wars


Då var helgen slut och för mig har det inte hänt mycket mer än att jag varit på jobbet. Jag hann förstås med att sticka i väg med familjen på auktion på mina lediga timmar igår. Det var en bondauktion, ett dödsbo som såldes. Lite hemskt när alla prylar som någon människa samlat på sig under ett helt liv, bara slopas bort och försvinner lite hit och dit. Men det är ändå bra att det finns, för det är bland det roligaste jag vet, att gå på auktion.

Jag köpte en gammal hushållsvåg och Stefan köpte en gammal vedkap. Jag var med och budade på en väldigt sliten vedlår också, typ sån som Emil i Lönneberga gömde sig i hemma i sitt kök. Tyvärr så var de fler som såg möjligheterna med den, jag hade tänkt måla den vit och ha den i hallen med barnens vinterkläder i. Men den blev för dyr, max 200kr ville jag ge och den gick iväg för 450kr.

Gustav hade en skön kommentar när vi åkte till auktionen, han sa -Mamma, om det finns en uppstoppad snok där, så vill jag köpa den. Det blev dock ingen snok men han var nöjd ändå för han hittade ett gammalt rådjurshorn ute bland buskarna.

På eftermiddagen idag åkte Stefan och ungarna på bio, de såg Star Wars clone wars eller vad den nu hette. Stefan och Ida tyckte den var urdålig men Gustav gillade den.

Ikväll har vi lekt lite ute med våra hundar, gammelhunden Oskar flåsar på och leker han oxå, trots sin ålder 12 år gammal. Här kommer ett filmklipp på dem, väldigt mörk bild blev det visst!

2 kommentarer:

Yvonne sa...

Nu har jag en timme kvar här på jobbet.....SÅÅ SEGT! Det går inte att kolla filmen här just nu, men jag får kolla när jag kommer hem. Vi syns i morgon.

Erika sa...

Åh.. lyllo dig som varit på "riktig" auktion! Men jag håller med dig visst är det lite dubbla känslor vad det gäller alla saker!