tisdag 30 juni 2009

Snålmamma...


Vi var in till stan och handlade lite idag innan Stefan åkte och jobbade. Jag hade lovat barnen en badpool, vi har redan en stor stativpool men eftersom den tar sådan tid innan den blir varm så skulle de få en lite mindre att ha så länge.

När vi kom hem och blåst upp den höll jag på att dö av skratt för den var verkligen liten. Ja, det är nog sant det där med att hjärnan inte fungerar som den ska när man är gravid för jag hade läst alldeles fel på kartongen. Jag som trodde att jag oxå skulle kunna få plats, då hade det nog räckt med typ 5dl vatten! Någon som vill komma på poolparty? :)

-Snålmamma, sa Gustav

söndag 28 juni 2009

Göteborgsweekend

I fredags drog vi och farfar och farmor ner till Göteborg. Vi bodde på hotell Gothia Towers som ligger mittemot Liseberg, perfekt för en gravid, jättetjock mamma som inte orkar gå så långt! Vi gick i parken hela fredagskvällen och på lördagen från att de öppnade tills de stängde, kan tala om att mina ben ser ut som klubbor just nu och jag gick bara på envishet sista timmarna för barnens skull.

Vi åkte hem idag på fm och tog då vägen förbi Gränna hem, som jag alltid vill göra om vi är neråt i landet. De andra var ganska lättade, för innan hade jag haft planer på att vi skulle dra vidare ner till Ullared, men det hade jag aldrig fixat, så vi for hemåt istället.


Här kommer lite bilder!

Gustav vinner en förpackning med 35st kexchoklad, snacka om att vara stolt!



En tur i flumride, efter att ha köat i 20 min, ingen blev särskilt blöt.

Sockervadd i stora lass

Ida och Stefan högst upp i nya karusellen Hanghigh


Gustav åker slänggungan säkert 10ggr och jag är så rädd att den ska släppa!


En trött familj på väg från Liseberg efter 12 timmars karusellåkning



Jag älskar att äta hotellfrukostar och jag åt förmodligen mest av oss alla!

En jättetrött kille som det tar 1h för att komma igång att äta, tur för mig för då hinner jag äta ännu mera:)

Vi åt frukost högst upp på våning 23, snacka om utsikt över Göteborg.

Tack för en trevlig helg farmor och farfar och tack Tommy o Monica för hjälpen med alla våra djur!


fredag 26 juni 2009

Vilken värme!


Tjejerna pysslar om Mumlan, det blev flätor och glansspray. Mumlan älskar att bli ompysslad och hon är så snäll. När de var klara åkte vi till sjön så tjejerna fick doppa sig. Det var lite kallt ännu. Jag gick i till knäna och det var så skönt för mina svullna ben.

måndag 22 juni 2009

Rensning på gång



Gustav har rensat mellan våra plattor på framsidan i dag. Han hade en väldigt rolig stil så jag var tvungen att hämta kameran. Han låg på mage på sin skateboard och åkte fram och tillbaka och drog upp ogräset. Effektivt sätt faktiskt, men inget jag själv ska testa! Ida, hon grävde ner sig i sandlådan istället.
.
Nu blir det jordgubbar och glass framför allsången från Liseberg och dit ska vi i helgen, kul!

lördag 20 juni 2009

Vi far omkring hit o dit



Idag har vi varit och lyssnat på Mora Träsk på Näs familjedag. Gustav levde sig verkligen in och sjöng och dansade medans Ida stod vid oss och tyckte det var lite larvigt, men på slutet sjöng hon också med lite faktiskt. Tror nästan Gustav slog rekord i att hoppa i hoppborg där, han hoppade oavbrutet nästan 2h. Hur orkar han?

Efter Näs åkte vi vidare för att hälsa på Stefans faster med familj, som var i sin stuga. Där blev vi sittande hela eftermiddagen och pratade och fikade. Ida och Gustav lekte med sin lilla söta syssling Vendela.

Efter det blev det en tur till farmor o farfar för Ida ville så gärna träffa faster Marina som var där och hälsade på den här helgen. Ida har fått jättemycket fina kläder av henne som hon har mannekängat runt i här hemma.

När vi kom hem blev det en rockkonsert på Idas rum med 2 övertrötta ungar!

Nu ska vi sova, är helt slut efter den här helgen...

Midsommarafton


I år blev det varken krans eller midsommarstång för oss. Vi hade Erika o Henrik här och vi åt en tidig midsommarbuffé för att sedan hinna till By hembygdsgård för att få lite mer midsommarkänsla. Väl där blev vi snåla när det kostade inträde, så vi vände och åkte hemåt för att käka jordgubbar med glass och grädde i stället.
.
Resten av kvällen spenderade jag o Erika framför datorn och surfade bland bebisprylar på nätet som vi vill ha! Grabbarna hamnade sovandes i soffan som vanligt!

torsdag 18 juni 2009

Torsdag





Vi tog en tur till Avesta innan Stefan började jobba idag. Ida fyndade örhängen på Åhlens, som hade 70 % på alla smycken och hårgrejer. Då är det roligt att handla. Gustav köpte glaskulor och jag lite reasmink. De hade så mkt fina kläder som jag ville ha, men det känns onödigt att köpa mer nu eftersom jag är så tjock och drar stora storlekar som jag inte kommer kunna ha sedan.

Ida har ritat teckningar på sin tjocka mamma. Med på ena bilden finns en muffins, kan det bero på att hon tycker att hennes mamma bakar välldans mkt muffins just nu?

Nej nu ska jag gå och göra lite köttbullar.

Ha en trevlig och riktigt regnig midsommar nu allihop!

söndag 14 juni 2009

Usch vad det regnar!

Den här helgen har då verkligen regnat bort, vi har här hemma fått 100mm regn. Igår spelade Gustav match mot Runhällen i hällregn och de vann med 14-o och idag mötte de Norrby i ösregn och vann med 10-8. Bra spelat laget! Hoppas ingen blir sjuk nu, för de var totalt dyngsura alla barnen.

Den här babysittern/gungan med 6 hastigheter tycker ungarna absolut att vi ska köpa till bebben sen, då ska Gustav köra den på högsta fart jämt säger han.

fredag 12 juni 2009

Äntligen sommarlov!


Gustav står i mitten med grå/svart randig tröja








Idag kl 8.30 tågade hela skolan upp till kyrkan för att få sitt efterlängtade sommarlov. Efter flera dagar med regn och rusk, hade vi tur för det höll uppe hela förmiddagen.

I kyrkan sjöngs sommarsånger för full hals, särskilt Gurran tog i så han överröstade hela hans kör. Jag hade sagt åt honom att ta i ordentligt när de skulle sjunga och det kan jag lova att han oxå gjorde, dessutom låg han hela tiden ett par ord före!

Bebben i magen höll oxå låda och sparkade för fullt så fort det var sång och musik, hela magen rörde sig fram och tillbaka. Den fick då och då in en träff på urinblåsan så jag kom upp i riktigt höga toner i psalmerna!

Efter kyrkan blev det fika i skolan och Ida kramade om fröken Helene som de haft i 2år nu, i höst blir det ny fröken, när klassen går upp på mellanstadiet. Synd att de inte får med sig Helene för hon har varit så bra för den här klassen.

När avslutningen var klar åkte vi in till stan för att shoppa lite. Ida hade med sig kompisen Ida så tjejerna fick gå i gallerian för sig själva medans vi gjorde lite andra ärenden. Vi hittade på dem i fiket där de mumsade glass. De söta tjejerna hade köpt varsitt halsband till sina mammor, jag fick ett med muffins & det passar ju väldigt bra till mig!

Innan vi åkte hem fikade vi på Johanssons och jag fick ett infall och sprang in på salong Lillstrumpa och hade sådan tur att jag fick en klipptid, så skönt att få en frisyr igen. Vill inte se ut som en tjockis med stripigt, utväxt hår längre.

onsdag 10 juni 2009

Tiden går, snart midsommar, snart augusti....


Nu är det bara 2 månader kvar till bebisen är färdigbakad i min mage, sedan får vi väl vänta minst 1 vecka till, om den ska vara lika sina storasyskon. Ida o Gustav hoppas den kommer innan skolan börjar igen, men det vet man aldrig.

Vi har inga bra namnförslag heller. Kommer jag med ett förslag då säger Stefan - Nej, då tänker jag på han den där gubben du vet. Säger Stefan ett förslag då säger jag- Nej, men det rimmar ju på det där fula ordet.

Har ni något förslag på killnamn som passar ihop med Ida och Gustav?

Jag är inne i en period när jag drömmer så mkt igen. Härom natten drömde jag att jag var på förlossningen och det var mina jobbarkompisar Stina & Yvonne som var barnmorskor. När bebisen kom ut så var det en stor hummer. -Den där vill jag inte ha sa jag. Då sa Yvonne -Jag kan ta den för vi ska ha kräftskiva i helgen. Jag hoppas verkligen att det är en liten bebis och inte en hummer eller 16årig kines!

måndag 8 juni 2009

Avslutning på fotbollslägret


Igår eftermiddag var det avslutning på fotbollslägret. Det var meningen att de skulle möta Grällsta i en hemmamatch, men de dök aldrig upp, så för att barnen inte skulle bli allt för ledsna ställde föräldrar och släktingar upp på en match. Jag slapp vara med, annars hade jag ju kunnat passa bra som målvakt med min stora mage, bollarna hade inte haft en chans att smita förbi in i mål!

Matchen slutade med svettiga föräldrar och att barnen
vann med 10-7.

lördag 6 juni 2009

Tjejkväll


Ida och jag är själva ikväll, för Stefan och Gurran är på fotbollsläger. Vi köpte lite jordgubbar och varsin bakelse, så nu ska vi lördagsmysa framför filmen "Den magiska leksaksaffären".

Trevlig helg till alla er som läser min blogg!

torsdag 4 juni 2009

Kvällens outfit!


Jacka, mössa och lovikavantar blev kvällens klädsel när jag gick ut med hundarna. Fy tusan vad kallt det är. Nu blir det ett varmt bad med lite pecannötsskum innan läggdags, så jag tinar upp igen!

onsdag 3 juni 2009

V31

I dag går jag in i v31 i graviditeten, 70 dagar till BF

Viktuppgång: Hemligt!!!
Magmått: 103cm, hoppsan!
Sugen på: Jordgubbar, apelsinjuice, ramlösa mango och sura godisar.
Humör: Kort stubin som drabbar familjen.
Allmäntillstånd: Ont i bäckenet, dåligt järnvärde, sendrag på nätterna och halsbränna, men jag känner mig pigg.
Bebisen: Rumlar runt i magen och sparkar på höftbenen och urinblåsan på mig.
Magens form: Stor och oval som ett JÄTTEdinousarieägg.

Årets första dopp för barnen eller halvdopp!


I måndags eftermiddag ville barnen åka till sjön och bada. Det tar knappt 10min med bil dit och för det mesta är det inga andra där, vilket är väldigt skönt. Så mkt bada blev det inte för dem, för de tyckte det var så kallt, men nu har de testat i allafall.