onsdag 22 april 2009

V25 och trött som sjutton

Idag går jag in i V25 i graviditeten. Har jobbat 3 dagar och är helt totalt slut när jag kommer hem, gick i säng 20.30 igår kväll och somnade som en stock. Jag har så jobbigt med blodtrycksfall på morgonen och på det har jag foglossning så det känns som knivar i underredet! Vaknade inatt när Stefan kom hem från jobbet och jag var sååå himla kissnödig, men jag kunde inte vända mig för att komma upp för jag hade så ont, det låste sig på något vis. Kände mig som en skalbagge som hamnat på rygg. Stefan han bara skrattade.
.
Imorgon ska jag till barnmorskan på kontroll, få se om jag kan få några bra tips av henne. Jag hoppas på att få havandeskapspenning från mitten på juni men det kan man aldrig så noga veta. Omplacering till kvällar, är det ett alternativ frågas det på jobbet. Precis som om foglossningen är bättre på kvällen då....
.
Annars så mår magen bra och bebisen sparkar som bara den. Det är nog en kille där inne.

Fakta V25
Nu växer magen och blir tyngre. Allt eftersom kan du få ont i ryggen, kramp i benen och känna ett tryck ned mot bäckenbotten. Kramper är vanligt och kommer att vara det även längre fram. Undvik att knipa med tårna. Barnet kan trycka på blåsan vilket medför att du måste gå på toaletten ofta. Det kan hända att du lättare blir andfådd nu. Tänk på din hållning och vila mycket. Ditt barn är nu ca 22cm långt mellan huvud och stjärt och väger runt 800g. Det kan ta tag om sina fötter och knyta nävarna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hahahahaa vilken tokig dröm. Tänk så det går att få till när man är full med konstiga hormoner! Hoppas allt är bra med dig och de dina. Det är jätte kul att läsa din blogg och se vad gamla kompisar har för sig. Mycket imponerad av hur du lyckas komma ihåg att knäppa kort på allt och får in det i datorn. Om jag lyckas knäppa kort så ligger de kvar i kameran till den är full.
Ha det så gott och ta hand om dig och magen! Kram Marika

Yvonne sa...

....hmmm, omplacering till kvällar? Låter lite tokigt, tycker jag.
Vi måste väl ta en tur snart, och shoppa loss....Norberg igen kanske. Sköt om dig!