torsdag 11 februari 2010

Torsdagsfoto: Hantverk


I dag är temat Hantverk i torsdagsfotoutmaningen och jag har 2 bilder som är förknippade med hantverk. Först är det vår dopklänning som är ett riktigt gammalt hantverk. Barnens gammelfarmor som blir 91år är döpt i den, så den är så skör, så skör i sina gamla spetsar.
.
Den andra bilden är från Nusnäs i somras, barnen köpte varsitt obehandlat dalahästhuvud som de satt och filade på i flera timmar utanför snickarboden vid stugan. Jag gillar de nya pastelliga färger som finns på dalahästarna, särskilt de rosa förstås.

16 kommentarer:

Maria sa...

Dalahästar är fina hantverk!
Härlig bild!
Ha en bra dag!

Marie-Louise sa...

Underbar dopklänning, gäller att bevara den. Jag tänkte också på nusnäs när jag såg vilket tema det var. Men jag valde en annan bild istället. Ha en bra dag.

Maria sa...

Vilket fint hantverk och en härlig bild (:

Doris&Laura sa...

Fina bilder på gammalt hantverk :-)

Döpte min lilla Laura för någon vecka sedan i en handgjord dopklänning i Marimmekkotyg som jag hoppas skall gå i arv om det blir fler flickor dvs. hahaha och i doppresent fick hon av farmor en rosa dalahäst :-)))
ha en bra dag :-)

mimmi sa...

Vilken vacker dopklänning .. och tänk så roligt att ha den kvar när den är så gammal :) Att göra dala häst är inte det lättaste har jag märkt :)

Doris&Laura sa...

hej igen ....
vad kul.. min Laura är född den 19 aug... vart bor ni ?

Doris&Laura sa...

Vad kul :-)
vi bor i Västerås inte så långt ifrån er :-)...
Vart föddes lilla Lilly på Västerås sjukhus eller ???
Kul att ha någon som är så nästan på dagen född :-)
Jag lägger till dig på min blogglista om det är OK :-)

Cecilia Artista sa...

Så vacker dopklänning. Den får ni bevara för framtiden!
Söta små hästar och kul att barnen får arbeta vidare med dem!

skogsfrun på dal sa...

Dopklänningen sydd för hand är självklart en riktig raritet, fint fotad. Dalahästen är förstås från början ett hantverk men kanske maskiner nu gör det mesta jobbet?

Erik "Semlan" sa...

Dalahästen är verkligen ett hantverk som fått global spridning. Hur många besökande turister har inte en dalahäst som minne?! Dopklänningen ser fin ut, härligt när den fortfarande kommer till användning. Vår är bara två generationer, än så länge... Tack för din kommentar.

Doris&Laura sa...

Jag kommer inte ihåg villken avd nr det var... men hon föddes med kejsarsnitt pga att hon låg med rumpan ner... där låg jag i 4 dagar... tittade lite på dina bilder.. fina barn du har.. och vad mycket hår lilla Lilly har :-)))

ormbunke sa...

Fantastiskt att kunna bevara en sån gammal dopklänning. Så söt bild och fin klänning. Anita

"Lillagul" sa...

Jättefina hantverk !
Både dopklänningen och Dalahästarna.
Jag gillar också dom nya färgerna !
Speciellt den rosa ,precis som du :)

Misswhatsit sa...

Vilket fint hantverk dopklänningen är. Rosa dalahästar är inte fel heller.:)
Fina bilder!

ninoj sa...

Vilken tur ni har haft, att dopklänningen har hållt i så många år. När jag skulle döpas blev det panik, när sidenchiffongen gick i tusen bitar då den plockades fram. Det blev till att sy en ny, med underkjolen är den samma.

Kerstin sa...

Vilken vacker dopklänning. Så kul att ha kvar. Vi har en också som min pappa döptes i och han är 75 år. Både jag och mina ungar är döpta i den. :)
Ha en fin fredag.