måndag 12 juli 2010

Lisebergsweekend

I fredags morse for vi efter lite tvekan från min sida, ner till Göteborg och Liseberg med farfar, farmor och faster Marina. Jag ringde mina föräldrar tidigt på morgonen för att höra hur pappa mådde och han var relativt pigg och de tyckte absolut att jag skulle åka så då gjorde jag det. Här kommer bilder från resan, om ni klickar på dem så blir de större!Jag tvärvägrade att gå in på spökhotellet Gasten i år, blev så skrämd därinne sist. Vi väntade utanför medans farmor o Marina gick in. Rätt som det var kom ett spöke stapplandes mot Ida och gav henne en läskig kram!

Lilly fick såklart också åka karusell. Hennes favorit var nog Kaninresan. En lugn tur i en liten båtbana med massor med blommor och gröna Lisebergskaniner. Efteråt stod Lilly länge och kikade på en kanin i ett fönster som rörde på sina öron, Lilly flinade förtjust åt den.Ida och faster Marina trängdes i de 30minuter långa köerna som var vid nästan alla de största karusellerna. Det var så mycket folk och varmt. Kanonen med loopen och träbergodalbanan Balder var några av karusellerna de åkte. Medans de andra roade sig med karuseller, slösade jag pengarna på spel. En favorit är stallet, där man ska slänga morötter i hästarnas krubbor. Jättekul!


Här åker Ida, Gustav o Marina Lisebergsbanan. Jag åkte den också en gång och skrek hela vägen så Ida tyckte att jag var såååå pinsam. Min favoritkarusell är Kållerado, en forsfärd där man får sig en dusch rätt som det är. Den är skön att åka när det är varmt. Gustav gillar slänggungorna, virvelvinden och raggarbilarna.Skönt att ha farfar o farmor med som kan passa Lilly lite medans vi spelar och åker karusell. Lilly fick söta kaninöron av faster som hon faktiskt behöll på.


Vi bodde på hotell Gothia Towers. Som ni ser på bilden på Gustav i fönstret så ligger ingången till Liseberg precis rätt över gatan, helt perfekt. Vi gick i parken från 11 till 23 på lördagen och då är det skönt att ha nära hem.

Deras frukost är underbart god. Vi åt den högst upp på hotellet med fin utsikt över Göteborg. Jag kunde nästan inte sluta äta.....

Lilly gillade vårt hotellrum, hon fick värsta busrycken därinne när vi kom hem från Liseberg mitt i natten, hon for runt överallt och ställde sig i resväskan och fnös med sin lilla näsa.


Igår fm var det dags att åka hem igen, då regnade det i Göteborg. Vi satt oss i bilen och åkte mot Gränna där vi stannade för att köpa polkagrisar, men de bilderna får komma i bloggen i morgon. Tack för en jätterolig helg farfar, farmor och Marina

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter som en härlig resa.
kram/Lotta

Anonym sa...

Ni ser ut att ha haft en härlig helg!! Skönt för dig att du kunde komma iväg. Kram Jenny