söndag 21 mars 2010

Sjukvården idag....

Har ingen blogglust alls, min pappa är sjuk och ligger på akademiska. Jag var med honom till läkare i onsdags och den läkaren hade nog köpt sin licens på nätet. Han var förnedrande och lät inte pappa lägga sig ner på britsen trots att han höll på att svimma av, han började istället hålla upp sin hand och pappa skulle tala om hur många fingrar han höll upp. Pappa orkade inte ens titta upp. Läkaren hade dessutom inte läst pappas journal innan vi kom in. Han sa att pappa antagligen var förstoppad. Jag sa att pappa har grav hjärtsvikt och även njursvikt, har du inte läst journalen? Han var inte så glad att jag som kvinna satt och hade åsikter, kulturkrock.

Det slutade med att han inte ens tog prover på pappa för det tyckte han att distriktsssk skulle göra vid nästa waranprov och jag sa att waranprov ska tas idag, men det skulle det inte enligt honom. När vi kom hem ringde jag upp ssk som sa att waranprov och alla andra prover visst skulle ha tagits vid läkarbesöket plus EKG som de också kollar varje halvår på pappa. Så nu fick de komma hem till pappa samma eftermiddag och ta waranprov och dagen efter komma och ta resten av alla proverna.

När ssk kom dagen efter såg de att pappa var i risigt skick så vi tog med honom till en annan läkare och han var underbart bra. Han undersökte pappa grundligt, tog EKG och lyssnade och pratade. Proverna visade att pappas njurar är väldigt dåliga och att han var uttorkad, pappa blev skickad med ambulans till Uppsala.

Jag har så ont i magen efter allt det här. Ni som bor i Heby passar er för den här skitläkaren. Han är ny på mottagningen. Jag vill inte nämna hans namn här i bloggen, för jag vill inte vara en lika stor skit som han. Anledningen till att pappa inte fick träffa sin vanliga familjeläkare som han brukar träffa vid halvårsbesöken var för att han fick en akuttid och hans familjeläkare jobbar bara 1dag varannan vecka.

Vädret säger att jag inte kan åka och hälsa på idag för det är värsta snöstormen här. Få se hur det ser ut i morgon. Jag som såg en nässelfjäril igår!

5 kommentarer:

Malin sa...

styrkekramar till dig

Nallebr.. sa...

ush och fy för dåliga läkare!!

Erika sa...

Va trist att behöva hålla på sådär, som om det inte vore nog ändå! kramar från oss..

Marika sa...

ursh så tråkigt för er! hälsa din mamma och pappa från mig om han kommer ihåg mig!

Ingrid sa...

håller tummarna!!!!