torsdag 12 november 2009

Irriterad


Jag är lite argsint och irriterad just nu efter att ha läst expressens artikel om hur bra/dålig hemtjänsten är i olika kommuner. Vår hemtjänstgrupp hade väldigt dåliga poäng, särskilt på kompetens. Vi är 8st i vår grupp och jag tror att 3 st inte är utbildade undersköterskor. Gör de ett sämre jobb för det? De har ju jobbat längre än mig inom vården och är superduktiga. Därför är jag arg, läser man tidningen nu så ser det ut som Möklintas hemtjänst är skit. Medans jag helt tvärsäkert kan tala om att vi har den allra bästa gruppen i hela vår kommun. De gamla känner väl igen oss för vi är inte 25st olika personer som springer hos dem. En liten hemtjänst grupp måste vara det bästa, även om man inte är uska.

Men att vi hamnade så dåligt på personaltätheten i jämförelse mot andra grupper i kommunen, det tycker jag är konstigt. Borde inte den ligga lika i hela kommun?
Till mina jobbarkompisar: Ni är bäst så det så!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med dig...våra gamla tycker stundvis att de är jobbigt med så många olika...spec dom med bara kvällshjälp...då är de ju hela gruppen som åker...på dagarna är vi uppdelade i olika områden..så tex jag och några till har blivit tilldelade ringgatan...o då är de bara vi som åker där..i den mån de går förstås...finns artiktel att läsa på nätet tro? undrar om våran grupp fick bra eller dåligt... ska förresten ta mig i kragen o hälsa på er nån dag...till nästa helg kanske om ni int ehar något för er? då är jag ledig o har flickorna med...:D

Anonym sa...

Jag håller helt och fullt med dig. Jag vet att ni är toppen, det finns ingen som klagat om er inför mig.Jag har ju hört mycket i mitt jobb.
Kram Lotta

carro sa...

hm, konstigt det där. ok att man nu mer och mer börjar införa att man måste vara uska för att komma in som ny i vården. men de som jobbat länge trots att de inte är uskor har ju så otroligt mycket erfarenhet! Man kan ju inte mäta kompetens i enbart utbildning för bara för att man har ett papper med betyg betyder ju inte det att man kan hantera människor. Så det där förstår jag att du irriterar dig på. Kompetetens sitter inte på ett examensbetyg, kompetetns byggs ju upp av att vara ute och arbeta och möta brukare i olika situationer! Jag tycker ni har en väldigt bra grupp utifrån det lilla jag sett. och trevliga är ni oxå! =)

Anna sa...

Vad skönt att ni håller med mig! Våran lilla hemtjänstgrupp måste vara den perfekta för de gamla. De känner igen oss och kontakten oss emellan blir på ett helt annat sätt pga av det. Men eftersom undersökningen gått ut på att kolla just usk utb, så får vi ett dåligt resultat. Trist....