torsdag 14 augusti 2008

Komjölk och Kantareller!


Idag jobbade jag till kl 16, hämtade sedan barnen och åkte hem. Eftersom Gustav hade fotbollsträning och skulle åka igen halv 6 så slängde jag i hop pannkakor till ungarna. Medan han tränade så lagade jag en omelett med smörstekta kantareller som blev min kvällsmat i kväll. Till det drack jag ett glas äkta komjölk från "granngårn".
.
Det var nämligen så att vi fick akut slut på mjölk i går när jag lagade stuvade makaroner så Stefan och ungarna fick åka ner till grannen och hämta i ladugården. Det var sååå himla gott så jag tror vi ska göra det lite oftare, den var alldeles nymjölkad för dagen. Det godaste som finns är att göra varm oboy med den mjölken. Mjölken är förstås inte så lämplig om man försöker gå ner i vikt, den håller nästan 5%, men vad sjutton, jag har ju slutat med cola.
.
Kantarellerna har min snälla mamma skänkt mig. Hon plockade 2,5 kilo på en timme i går. Hon lyckas alltid hitta ställen där det växer en hel koloni med svamp, medan jag kan gå i skogen i flera timmar och det enda jag hittar är ruttna flugsvampar, röksvamp & bärfisar.

4 kommentarer:

Nallebr.. sa...

uha inte låter det gott heller ...
mjölken alltså

Emma sa...

hej hopp!

Så du tycker sån mjölk e go du..ja får rysningar..haha..enda de e gott o använda den till e o baka..:) men de e min mening de..:)

Erika sa...

Åh va gott det låter, både med omletten och mjölken. Det var ganska länge sedan en annan hade tillgång till sån mjölk. Jag håller helt med du ja, det är inte många som har den förmånen!

Linda sa...

Du låter som en riktig liten husmor Anna! =) Det visar sig väll hur det blir med vik. för min del, men just nu serdet mörkt ut... Vi ses imorgon kl 18! Kram